Skapet

Karolin är medskapande ensemblemedelm i den Göteborgsbaserade frigruppen Skapet, som gör scenkonst där teater, dans och musik smälter samman. Med sina projekt och Skapet_logo_svartföreställningar vill Skapet inspirera till just skapande och samtidigt leverera scenkonst med hög kvalité. Ensemblen är utbildad inom dans, teater och musik, i Sverige och utomlands. Läs mer Skapet här

 

 


Aktuellt – Kulturkalaset 2018

Träd fram! – en vandringsföreställning genom trädgården och tiden

I nästan 200 år har människor passerat. Stannat. De har arbetat och promenerat i parken som kallas Trädgårdsföreningen. Mitt bland grönskan och vattnet, glasspapper och rosor har de stått. Kaptenen som fick en idé. Trädgårdsarbetarna med jordiga förkläden. Spårvagnsföraren på lunchrast. Skolklassen på utflykt. Studenterna och turisterna och växtnördarna.

Skapet Scenkonst bjuder in alla från 6 år till ett lummigt äventyr genom parken. Tillsammans med publiken lockas de gömda berättelserna fram. Sagor och sanningar för oss vidare genom trädgården där allt kan hända. Där allt gror. Där träden har stått lika länge som parken funnits. Vad skulle vi få höra om de kunde tala?

Föreställningen är ca 30 minuter och vandras fram på breda grusstigar, framkomligt med rullstol, i ett tempo anpassat efter gruppen. Vandringen börjar bakom frömagasinet nära ingången vid Alfons Åbergs kulturhus.

 

Skapet_affisch_1_webb